Supa de ceapa frantuzeasca


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru 4 portii:
100 g unt
2 kg de ceapa, taiate in felii subtiri
1 l (4 cesti) supa de carne de vita
4 sucursale cimbru
3 patrunjel
1 foaie de dafin proaspata
sare si piper dupa gust
8 bucati de 1 cm grosime de bagheta taiata in felii pe diagonala
250 de grame de branza rasa

Mod de preparare:
Topiti untul intr-o cratita mare si larga, adaugati ceapa apoi acoperiti cu un capac.
Gatiti amestecand ocazional timp de 15-20 minute, pana cand ceapa se inmoaie.
Scoateti capacul si continuati gatitul pana cand ceapa incepe sa se caramelizeze.
Adaugati o jumatate de cana de supa si fierbeti 5 minute, pana cand lichidul se evapora aproape.
Repetati pana cand utilizati 2 cani de supa.
Condimentele le adaugati peste ceapa,apoi se adauga restul de supa.
Se condimenteaza cu sare si piper negru proaspat dupa gust.
Fierbeti la foc mic, amestecand periodic, 40 de minute.
Incalziti cuptorul la 200 de grade.
Pregatiti cele 4 boluri si asezati-le pe o tava.
In fiecare puneti doua felii de bagheta, pe care le presarati cu branza rasa si le coaceti 5 minute.

Pofta buna

Lasă un răspuns