Supa de legume cu galuste de cas


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru supa:
2 morcovi,
1 radacina de patrunjel,
1/2 telina,
1 ardei gras,
1 dovlecel,
200 g varza,
2 cartofi,
2 cepe,
1/2 gulie,
3 rosii,
1 legatura patrunjel,
sare, piper.

Pentru galuste:
2 oua,
180 g cas,
50 g orez,
1 lingura faina,
50 g unt.
Mod de preparare:
Cureti si speli legumele, apoi le tai dupa preferinta, in cuburi, rondele sau fasii.
Le pui la fiert in 2 litrii apa sau supa de carne, respectand urmatoarea ordine: morcovii, patrunjelul, gulia, telina si cartofii, iar dupa 5 minute adaugi ardeiul, ceapa si varza. Intre timp, oparesti rosiile, le decojesti si le tai marunt.
In timp ce legumele fierb la foc mic, speli orezul si il lasi sa se inmoaie in apa rece. Bati ouale impreuna cu faina si putina sare, apoi razi fin casul, amesteci si incorporeziuntul si orezul scurs.
Cand legumele au fiert, pui galuste cu o lingurita umeda si le fierbi pana se ridica la suprafata. La sfarsit, sarezi si condimentezi supa dupa gust, pui rosiile si lasi sa mai dea in cateva clocote. Presari patrunjel fin tocat in fiecare portie.

Lasă un răspuns