Supa de mazare cu castravete


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
250 g mazare congelata,
1 cartof mare taiat felii,
1/2 ceapa taiata fideluta,
1L zeama concentrata de legume,
50 g unt,
1 castravete curatat de coaja si de seminte,
2 galbenusuri, 150 ml smantana,
sare, piper, patrunjel sau marar verde pentru garnisit.
Mod de preparare:
Pui intr-o oala mai mare mazarea, cartoful si ceapa, adaugi 300 ml zeama concentrata de legume si 25 g de unt, lasi sa fiarba incet circa 20 de minute pana se inmoaie legumele si le dai deoparte sa se raceasca putin. Torni zeama cu legumele in robotul de bucatarie, mai adaugi 125 ml de apa si mixezi, la viteza maxima, pana ce obtii un piure mai gros.
Tai castravetele in betisoare de marimea unui chibrit si il dunstuiesti circa 8-10 minute, in untul ramas, amestecand din timp in timp ca sa nu se coloreze prea intens.
Bati usor galbenusurile, adaugi smantana si piureul preparat anterior si amesteci bine. Infierbanti zeama de zarzavat ramasa, incorporezi amestecul format din galbenus si piure de legume si lasi sa fiarba la foc mic, amestecand continuu pana ce se ingroasa supa si devine neteda. Iei de pe foc, inainte sa dea in clocot, ca sa nu se inchege galbenusul. Gusti supa de sare si piper, incorporezi betisoarele de castravete si verdeata tocata si o consumi imediat.

Lasă un răspuns