Supa de morcovi cu marar


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 lingura ulei,
1 ceapa, tocata mare,
1 catel de usturoi, tocat,
400 g supa de pasare, dregresata, partial desarata,
600 g morcovi curatati, tocati mare,
1/2 lingurita cimbru uscat, faramitat,
1/4 lingurita sare,
1/4 lingurita piper alb,
1/4 cana iaurt degresat,
1 lingura marar, tocat fin.
Mod de preparare:
1. Se incinge uleiul intr-o cratita de marime potrivita, la foc potrivit. Se adauga ceapa si usturoiul. Se calesc 5 minute, pana se inmoaie. Se adauga supa de pasare , morcovii si cimbrul. Se fierbe descoperit circa 40 de minute, pana se moaie legumele.
2. Din supa obtinuta se face un piure cu ajutorul unui blender (in transe). Se adauga sare si piper. Se serveste fierbinte si se orneaza fiecare portie cu iaurt si marar. Se poate servi si rece. Pentru aceasta, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se acopera si se pune la frigider pana cand se raceste. Se orneaza chiar inainte de a se servi.

Lasă un răspuns