Supa de post cu galuste


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
500 ml apa,
2 linguri ulei,
20 prune,
50 g margarina,
100 g pesmet,
3 pliculete zahar vanilat,
miere,
faina,
1 praf de sare.
Mod de preparare:
Am pus apa la fiert cu un praf de sare si 2 linguri ulei. Cand a inceput sa fiarba apa am adaugat faina, cat cuprinde, si am facut ca un fel de mamaliga din faina alba. Am amestecat bine pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce compizitia a fost gata am lasat la racit, insa nu de tot, sa mai fie un pic calduta cand am inceput sa lucrez cu ea.
Am scos samburii la prune, apoi cand s-a racit compozitia am pus-o pe masa de lucru si am framantat ca sa formez un fel de aluat. Am format o rulada din aluat si am taiat-o bucatele. Am luat cate o bucatica de aluat, am trecut-o prin faina si apoi am pus o pruna in mijloc si am format galusca.
Am pus apa la fiert intr-o cratita mai mare si am pus galustele in apa cand a inceput sa clocoteasca. Cand sunt fierte galustele (adica cand s-au ridicat la suprafata apei) le-am luat cu o spumiera si le-am pus sub un jet de apa rece.
Am pus margarina intr-o cratita la topit, apoi am adugat pesmetul si am amestecat sa se rumeneasca, iar cand a fost gata rumenit am adaugat zaharul vanilat. Am luat galustele le-am trecut pe rand prin pesmet.
Le-am servit cu miere deasupra.

Lasă un răspuns