Supa de pui cu chiftelute din ficat de pui


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
5 morcovi,
2 cartofi mari,
1 rosie,
2 ardei grasi rosii,
1 telina mare,
1 ceapa alba,
2 radacini de patrunjel,
1 pui mare,
500 g ficat de pui,
pesmet,
4 oua,
250 g smantana,
frunze de patrunjel verde pentru decor,
sare si boia dulce,
piper, ulei, dupa gust.
Mod de preparare:
Cureti morcovii, cartofii, telina, patrunjelul si le tai cuburi mari, apoi le oparesti in apa pentru supa si adaugi si puiul taiat in bucati mici. Cureti ceapa si o adaugi intreaga, iar rosia si ardeii, ii adaugi intregi dupa ce i-ai spalat in prealabil. Condimentezi cu sare, piper, boia dulce si lasi la fiert. Intre timp, toci facateii de pui, ii condimentezi cu sare, boia dulce, piper si ulei. Le dai prin pesmet si formezi chiftelutele. Pui chiftelutele in supa de pui, alaturi de legume si lasi sa fiarba timp de 1 ora la foc mic. Cand chiftelutele se ridica la suprafata, inseamna ca sunt fierte. Decorezi supa de pui cu patrunjel verde tocat marunt si cu 1-2 linguri de smantana si o consumi cat e calda. Inainte de servire, scoti cei 2 ardei, rosia si ceapa. Acestea nu se mananca.

Lasă un răspuns