Supa de sparanghel


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 kg sparanghel, curatat,
1 lingura ulei,
1 lingura unt,
2 fire de praz, doar partea alba si cea verde deschis, tocate fin,
1/2 ceapa, tocata fin,
2 catei de usturoi, tocati,
3 linguri orez alb cu bob lung,
coaja rasa de la o lamaie,
1/2 L supa de pasare, degresata cu continut scazut de sodiu,
1/2 lingurita sare,
1/2 lingurita piper negru,
1/2 lingurita tarhon uscat, faramitat,
3 linguri iaurt simplu.
Mod de preparare:
1. Se taie varfurile sparanghelului, care se oparesc 1 minute in apa clocotita. Se scurg de apa. Restul de sparanghel se toaca mare.
2. Se incing uleiul si untul intr-o cratita mare, la foc potrivit. Se adauga prazul, ceapa si usturoiul. Se calesc 5 minute, pana se inmoaie. Se adauga sparanghelul tocat. Se caleste acoperit, timp de 10 minute.
3. Se adauga orezul, coaja de lamaie, supa de pasare, sarea si piperul. Se fierbe 30 de minute la foc mic, acoperit partial.
4. Intr-un blender sau robot de bucatarie se mixeaza supa, obtinandu-se un piure. Se repune in cratita. Se adauga tarhonul si varfurile de sparanghel. Se fierbe 3 minute la foc mic. Se ia de pe foc. Se adauga iaurt si se serveste.

Lasă un răspuns