Supa frantuzeasca de ceapa


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
500g ceapa(alba,rosie,de care doriti)
– 1 l apa
– 1 cub Maggi sau Knorr(daca aveti supa de casa folositi un litru din acesta supa)
– 1 catel de usturoi
– 3-4 linguri ulei
– otet,sau zeama de lamiie ,dupa gust
– sare+piper
– piine alba feliata,
– cascaval,parmezan…
– vin alb,de preferinta cel care-l serviti la masa

Mod de preparare:
Ceapa se curata,se taie rondele,marund,cum doriti sa o eveti in supa.
Uleiul se incinge si ceapa se prajeste usor,pina prinde culoare.
(eu aici pun si 1lingurita zahar si las sa se caramelizeze,impreuna cu ceapa.)
Se stinge cu otet sau zeama de lamiie(1-2 lingurite),apa+maggi,sau supa,se adaoga sare+piper .
Se lasa sa fiarba domol ca, 1 ora.
Feliile de piine se pun pe o tava,deasupra se ung cu usturoiul presat si amestecat cu 1 lingura ulei,si se presara cu cascaval.parmezan(fiecare dupa gust)ras.
Totul se da la cuptorul bine incins.la maxim,pina ce brinza s-a topit si prinde culoare.
Cind se serveste,se pune in fiecare farfurie,1-2 felii de piine cu cascaval si citeva linguri de vin alb.

sursa:sidyskitchen .blogspot .com

Lasă un răspuns