Supa cu galuste


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1/2 pui,
4 morcovi,
2 cartofi,
1/2 telina,
o radacina patrunjel,
doua cepe,
doua oua,
3 linguri ulei,
10 linguri gris,
sare, ulei vegeta.
Mod de preparare:
Am portionat in bucati mari si l-am pus la fiert in apa cu sare, luand spuma cand s-a format. Am pus apoi radacinoasele la fiert incepand cu pastarnacul, morcovul si telina, si la 10 minute cu ceapa si cartoful. Am lasat sa fiarba la foc mic inca 20 minute. Am strecurat supa foarte bine si am pus din nou pe foc. Daca este putina cantitate, se poate adauga apa. Am gustat de sare.
Pentru galuste am freacat cele doua oua cu un praf de sare si 3 linguri de ulei, la care am adaugat cele 10 linguri de gris. Le-am pus la fiert imediat, folosind o lingura cu care luam cate putin din compozitie si ii dadeam drumul in supa care fierbe dar care sa nu clocoteasca foarte rau ca le sparge. Am fierb cam 15 minute dar este de preferat sa incercati galustele.
Legumele si puiul ramas se pot manca separat, se pot pune in farfurie in momentul servirii sau se pot amesteca cu putina maioneza si servi cu paine prajita.

Lasă un răspuns