Supa de salata verde cu afumatura


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 4 fire ceapa verde,
  • 4 fire usturoi verde,
  • 6 salate mici,
  • 50 g sunca afumata, taiata fasii subtiri,
  • 4 linguri ulei,
  • doua oua,
  • sare, piper si otet dupa gust.
  • Mod de pregatire reteta:
_ads

Mod de preparare:

Tocati ceapa si usturoiul, salata o taiati fasii subtiri. Puneti la fiert trei litri de apa impreuna cu ceapa si jumatate din usturoi. Lasati sa fiarba 10 minute, apoi adaugati salata si mai lasati la fiert 2-3 minute.
Intre timp incalziti uleiul si prajiti in el sunca afumata. Cand este aproape gata, puneti si restul de usturoi, la foc mic, amestecand, pana ce usturoiul s-a inmuiat. Turnati acest amestec de sunca si usturoi peste supa si mai dati un clocot. Luati oala de pe foc.
Din cele doua oua faceti o omleta si coaceti in tigaia in care ati prajit sunca. Taiati omleta in fasii si puneti-o in supa, apoi mai dati un clocot.
La sfarsit potriviti supa de sare si piper.

Lasă un răspuns