Supa vesela de rosii


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 kg rosii bine coapte,
2 morcovi,
1 cartof,
1 radacina patrunjel,
1 lingura orez fiert,
1 oua fiert tare,
2 masline,
1 cubulet unt,
100 g smantana, sare.
Mod de preparare:
Cureti cartoful, morcovii si patrunjelul. Apoi le pui la fiert in apa cu sare. Cureti rosiile de pielita si le tai in cubulete. Apoi le pui intr-o cratita impreuna cu untul, la foc potrivit, sa se caleasca. Cand s-au inmuiat, le pasezi printr-o sita, pentru a obtine un piure cat mai fin. Pasezi zarzavaturile si pui o pasta obtinuta in vasul cu piureul de rosii. Adaugi putina zeama in care au fiert legumele, pentru a obtine consistenta dorita. Adaugi orezul fiert si lasi sa mai fiarba timp de 2-3 minute, apoi iei vasul de pe foc. Fierbi oul si il tai in rondele dupa ce s-a racit.
Pui supa crema in farfurii, iar din doua rondele de ou fiert, faci ochii.
Adaugi peste oua cate o bucata de maslina. Gura si nasucul le faci din smantana. Poti s-o pui cu o lingura sau cu un pos pentru ornat torturi.

Lasă un răspuns