Taco cu salsa si guacamole de casa


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 linguri ulei de masline extra-virgin
1 ceapa, tocata fin, 1/2 ceapa rosie, tocata fin,
1 vanata (250 g), taiata cubulete,
1 dovlecel (circa 700 g), decojit, curatat de seminte, taiat cubulete,
1 zucchini mare (150 g), taiat cubulete,
1/4 lingurita boia de ardei,
1/2 lingurita cumin macinat,
1 catel de usturoi, zdrobit,
400 g rosii (din conserva), 3 rosii, taiate cubulete,
1 avocado mare, copt sucul de la 1/2 lamaie verde,
250 g iaurt degresat,
1/4 cana coriandru, tocat,
8 felii tortilla din porumb, sferturi de lamaie verde si coriandru proaspat pentru ornat.
Mod de preparare:
1. Se incinge uleiul intr-o cratita mare, la foc potrivit. Se calesc ceapa si vanata, amestecand frecvent, pana s-au rumenit putin.
2. Se adauga dovlecelul si zucchini, boiaua, cuminul si usturoiul. Se adauga rosiile din conserva, cu sosul lor. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se maruntesc rosiile cu o lingura de lemn. Cand compozitia clocoteste, se acopera si se lasa sa fiarba inabusit, timp de 15 minute, amestecand ocazional, pana se moaie dovlecelul. Se verifica pe parcurs si se mai adauga apa la nevoie, ca sa nu se lipeasca legumele.
3. Intre timp, se incinge cuptorul la 175 grade C. Se prepara guacamole astfel: se curata avocado, se scoate pulpa fructului si se freaca intr-un castron, cu sucul de lamaie verde. Se prepara salsa ; intr-un separat se amesteca rosiile proaspete cu ceapa rosie si coriandrul.
4. Se pun feliile de tortilla pe o tava de cuptor si se incalzesc 3-4 minute la cuptor. Se asaza pe farfuriile pe care se vor servi. Se umplu cu amestecul de legume. Deasupra se toarna guacamole, iaurt si salsa. Se orneaza cu sferturi de lamaie verde si coriandru.

Lasă un răspuns