Tarta cu capsuni si branza dulce


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru aluat:
150 g faina,
75 g alune prajite fara sare,
75 g unt,
60 g zahar,
un galbenus de ou,
7-8 linguri lapte rece, cat cuprinde.
Ingrediente pentru umplutura:
400 g capsuni proaspete,
500 g branza dulce de vaca,
100 g zahar,
o lingurita esenta vanilie,
coaja rasa de la o lamaie,
4 oua,
30 g gris,
200 ml frisca lichida.
Pentru topping:
100 g capsuni proaspete,
4 fructe kiwi,
frunze de menta,
1 pachetel glazura rosie pentru tarte,
250 ml apa,
2 linguri de zahar.
Mod de preparare:
Macinati alunele fin. Puneti faina intr-un bol si amestecati bine cu untul, zaharul si galbenusul. Adaugati alunele macinate. Framantati bine si daca aluatul e prea uscat adaugati treptat laptele.
Acoperiti cu folie de aluminiu si lasati 1 ora la frigider.
Intindeti aluatul ceva mai mare dacat forma de tarta si puneti in forma unsa cu unt.
Spalati capsunile, feliati si puneti intr-o strecuratoare sa se scurga.
Amestecati branza cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie, ouale, grisul si frisca lichida. Incorporati capsunile si asezati in forma peste aluat. Dati la cuptorul incins la 160 grade C timp de 1 ora.
Lasati sa se raceasca in vas. Scoateti tarta din forma si asezati pe platou.
Ornati cu fructele de kiwi taiate in felii subtiri, capsuni si frunze de menta.
Continutul plicului de glazura il amestecati cu 250 ml apa si doua linguri zahar.
Puneti la fiert, amestecand incontinuu.
Lasati la racit un minut, apoi puneti cu o lingura peste fructe, incepand din centrul prajiturii spre exterior. Inainte de servire dati la rece pentru o ora.

Lasă un răspuns