Tarta cu ciocolata si lamaie


Ingrediente
  • 3 cani firimituri biscuiti graham
  • o lingura praf de cacao neindulcita
  • 4 linguri (56 g) unt nesarat
  • 1/4 cana chips-uri de ciocolata dulce-amaruie
  • Pentru umplutura:
  • 1 x 395 g lapte condensat indulcit
  • 2 linguri coaja de lamaie
  • 3/4 cana (180 ml) suc de lamaie
  • 1 1/4 cana (300 ml) smantana
  • fulgi de ciocolata
_ads

Mod de preparare:

Pregatiti o tava de copt cu diametrul de cca 23 cm si cu adancime de 5 cm, cu hartie de copt.

Puneti biscuitii, chips-urile de ciocolata, praful de cacao si untul intr o procesor si lasati pana se formeaza un amestec nisipos.

Puneti acest amestec in tava pregatita si apasati cu o lingura pe baza la tava si pe laturile acesteia.

Dati la frigider in timp ce preparati umplutura.

Turnati laptele intr-un castron mare si mixati cu ajutorul unui mixer electric.

Adaugati pe rand sucul de lamaie si smantana, amestecand dupa fiecare.

Turnati aceasta compozitie peste baza si nivelati cu ajutorul unei spatule.

Dati la frigider timp de 4 ore pentru a se inchega.

Inainte de servire presarati deasupra fulgi de ciocolata si coaja de lamaie.

Lasă un răspuns