Tarta cu ardei gras si sunca


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 blat de aluat crud de patiserie (pentru o tava cu diametrul de 23 cm),
1 lingura ulei,
1 ceapa, tocata fin,
1 ardei gras rosu, curatat de seminte, tocat fin 50 g felii de sunca slaba, tocata fin,
1 cana branza ricotta, partial degresata,
1 cana iaurt simplu, degresat,
3 oua mari,
1/4 lingurita sare, 100 g piper negru.
Preparare:
-Se incinge cuptorul la 220 grade Celsius. Se inteapa blatul de aluat cu o furculita, apoi se coace timp de 8 minute.Se scoate din cuptor. Se reduce temperatura cuptorului la 160 grade Celsius.
-Separat, intr-o tigaie mare de teflon se incinge uleiul la foc potrivit. Se caleste ceapa circa 5 minute. Se adauga ardeiul gras. Dupa 2 minute se adauga si sunca. Se intinde amestecul peste aluat.
-Intr-un blender se amesteca branza cu iaurtul, ouale, sarea si piperul 2 minute, pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia in tava cu aluat, amestecand.
-Se coace 45-55 de minute, pana cand e gata, dar in centru este inca moale. Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca treptat. Se serveste calduta sau la temperatura camerei.

Lasă un răspuns