Tarta cu ceapa si patlagele rosii


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru aluat:
180 g unt,
3-4 linguri apa,
400 g faina,
2 oua,
3 galbenusuri,
1 praf de sare,
1 lingura unt pentru tava.
Pentru umplutura:
300 g ceapa rosie,
20 g unt,
sare, piper,
600 g rosii mijlocii,
3 oua,
200 g branza dulce cu smantana.
Mod de preparare:
1. Amesteci faina cernuta cu untul moale, la temperatura camerei, apa rece, ouale si galbenusurile batute cu sarea. Dupa ce ai obtinut un aluat omogen, il invelesti in folie si il introduci in frigider.
2. Cureti ceapa si o tai in rondele. O calesti in untul topit, pana se inmoaie. O presari cu sare si piper dupa gust. Speli rosiile si le cureti de cotoare. Razi mare casul. Mixezi 150 g cas impreuna cu ouale, amidonul si branza cu smantana.
3. Ungi cu unt o forma pentru tarte sau o cratita cu diametrul de 26 cm. O tapetezi cu aluatul, pe care il intepi din loc in loc. Intinzi ceapa in strat uniform, asezi deasupra rosiile si torni amestecul cu oua.
4. Coci tarta la foc mijlociu, in cuptorul preincalzit pentru 50 de minute.
In ultimele 5 minute, presari restul de cas ras. O servesti ca aperitiv cald.

Lasă un răspuns