Tarta cu morcovi si zucchini


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 lingurita ulei de masline,
1 ceapa mare, tocata fin,
1 zucchini mare, taiat cuburi cu latura de 1 cm,
1/2 lingurita sare,
2 oua mari,
1/4 cana lapte,
3 morcovi potriviti, curatati, rasi, zvantati,
1 cana branza cheddar, faramitata,
1 lingura marar tocat.
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 19 grade Celsius. Se unge cu putin ulei o tava patrata (cu latura de 20 cm) sau rotunda. Intr-o tigaie mare de teflon, se incinge uleiul la foc potrivit. Se adauga ceapa. Se caleste 3 minute, pana se moaie. Se adauga zucchini. Se mareste flacara si se caleste 7-10 minute, pana se moaie zucchini si se evapora lichidul. Se adauga 1/4 lingurita de sare. Se ia tigaia de pe foc.
2. Intr-un castron mare se bat ouale, laptele si restul de sare. Se adauga morcovii, zucchini, branza si mararul. Amestecul se pune in tava pregatita.
3. Se coace tarta 45 de minute, pana cand s-a inchegat in centru. Apoi se transfera pe un gratar. Se lasa sa se raceasca cel putin 10 minute, inainte de a se taia in patrate. Se serveste calduta sau la temperatura camerei.

Lasă un răspuns