Tarta cu pere


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
125 g unt,
150 g zahar,
1 ou,
1 praf de sare,
coaja de la 1 lamaie,
1 plic zahar vanilat,
150 g faina,
1/2 plic praf de copt,
1 kg pere,
25 g margarina pentru uns forma.
Pentru crema:
500 g branza dulce,
zeama de la 1/2 lamaie,
1 ou,
2 galbenusuri,
1 plic zahar vanilinat,
1 plic budinca de vanilie,
100 g zahar,
1/2 l lapte,
100 g unt.
Pentru glazura:
2 albusuri,
150 g zahar.
Mod de preparare:
Cureti perele si le tai in felii lungi, pe care le oparesti intr-un sirop din 50 g zahar si 100 ml apa. Pentru aluat, mixezi untul cu zaharul ramas, iar in spuma rezultata incorporezi restul de ingrediente. Ungi o forma rotunda, cu diametrul de 26 cm. O tapetezi cu aluatul si asezi deasupra perele. Prepari o budinca urmarind indicatiile de pe plic. In budinca racita, incorporezi ingredientele ramase si omogenizezi crema. Torni crema peste aluat si introduci forma in cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru 50 de minute.
Intre timp, bati albusurile spuma cu zaharul. Intinzi bezeaua peste crema si mai dai tarta la cuptor pentru 10 minute.
O portionezi dupa ce s-a racit in forma. O poti servi decorata cu frisca si felii de pere.

Lasă un răspuns