Tarta cu rubarba, capsuni si ricotta


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Tarta cu rubarba, capsuni si ricotta
Ingrediente:
Pentru aluat:
145 g de unt nesarat, la temperatura camerei,
75 g de zahar pudra, cernut,
1 / 4 ceasca de migdale de sol,
1 / 4 lingurita de sare,
1 / 4 lingurita de extract de vanilie,
1 ou mare, la temperatura camerei,
245 g faina.
Pentru umplutura:
150 g de rubarba, tocata aproximativ,
50 g de zahar brun
sucul de la o jumatate de lamaie,
200 g de ricotta,
55 g de zahar pudra,
1 ou,
1 lingurita de extract de vanilie,
300 g de capsuni, feliate,
glazura de zahar.
Mod de preparare:
Pentru a face aluatul puneti untul intr-un robot de bucatarie prevazut cu o lama metalica si omogenizati pana iese o spuma cremoasa.
Adaugati zahar pudra si continuati procesul de omogenizare.
Adaugati migdalele macinate, sare, vanilie si continuati sa omogenizati, decopertand cu o spatula peretii vasului daca este necesar.
Adaugati faina pana ce amestecul incepe sa ia forma unei mingi si va opriti. Scoateti amestecul din robotul de bucatarie si puneti pe o folie si formati doua discuri plate. Infasurati fiecare disc separat si bagati la frigider pentru cel putin 4 ore.
Odata refrigerat, scoateti aluatul din frigider si lasati intre 2 foi de hartie de copt pana se ingroasa 3 mm.
Cu grija puneti aluatul intr-o tava de 24 cm si apasati aluatul in jos si pe margini pentru a va asigura ca este bine montat. Daca aluatul are crapaturi rostogoliti sucitorul peste partea de sus a tartei pentru a le acoperi.
Bagati la frigider timp de cel putin 30 de minute si repetati la fel si cu portia a doua de aluat.
Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius, precum si foaia de tarta timp de 20 – 25 minute, sau pana cand este usor aurie.
Pentru umplutura:
Pentru a face umplutura combinati rubarba, zahar brun si suc de lamaie intr-o cratita si dati la foc mediu spre mare. Fierbeti pana rubarba se destrama, intre 5 si 10 minute. Cand este gata dati sa se raceasca.
Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius si se combina ricotta, zahar pudra, ou, extract de vanilie si rubarba racit intr-un procesor de alimente pana se omogenizeaza.
Turnati amestecul in baza de tarta si se coace timp de 15 minute.
Dupa ce se raceste, acoperiti cu felii de capsuni si zahar pudra.

Lasă un răspuns