Tarta de rubarba


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru aluat:
250 g faina,
125 g unt topit,
20 g unt pentru forma,
1 lingura zahar,
1 ou,
1 varf de cutit sare.
Ingrediente pentru umplutura:
500 g rubarba,
150 g smantana,
50 g zahar,
2 linguri cu faina,
1/2 lingurita scortisoara pudra.
Mod de preparare aluat:
Intr-un vas combini faina, sarea si untul. Adaugi oul si zaharul. Framanti foarte rapid si lasi aluatul la frigider. Ungi o forma de tarta (cu diametrul de 20 cm) cu unt. Intinzi aluatul intr-o foaie de 3 mm grosime.
Mod de preparare umplutura:
Cureti rubarba, o tai in bucati de 3 cm si asezi aceste bucati peste aluat. Intr-un castron, formezi o crema din faina, zahar, smantana si scortisoara. Torni acest amestec peste rubarba. Dai tarta la copt pana cand preparatul devine auriu. Aceasta tarta se consuma rapid, pentru ca rubarba lasa lichid si inmoaie aluatul.

Lasă un răspuns