Tarta cu migdale, coacaze, banane si miere


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 150 g faina
  • 100 g migdale de sol
  • 50 g zahar brun
  • 1/3 lingurita de sare
  • 120 g unt, taiat in bucati mici
  • un galbenus de ou
  • doua linguri apa rece
  • 350 g coacaze rosii proaspete
  • doua banane
  • 3 linguri de miere
  • afine (optional)
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Amestecati bine faina, migdalele macinate, zaharul brun si sarea intr-un castron. Adaugati cubulete de unt, galbenusul de ou si apa rece. Framantati bine pana obtineti un aluat. Infasurati aluatul sub forma unei mingi intr-o folie si dati la frigider pentru cca 30 minute.
Ungeti o tava cu diametrul de aproximativ 28 cm si presarati tava cu putina faina. Intindeti aluatul intr-o foaie de aproximativ 3 mm grosime.
Incalziti cuptorul la 200 grade C. Deasupra foii puneti coacaze una langa alta, apoi din loc in loc puneti cate o felie de banana si stropiti cu miere. Coaceti tarta pentru aproximativ 30 minute. Dupa ce este gata, daca doriti, deasupra fiecarei felii de banana adaugati cate o afina.

Lasă un răspuns