Tarta cu prune uscate si gem


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
100 g unt,
80 g linguri zahar pudra,
doua oua,
350 g faina,
un praf de copt,
200 g gem prune,
100 g prune uscate,
unt pentru uns tava.
Mod de preparare:
Mixati untul cu zaharul pudra, pana cand amestecul devine cremos. Adaugati ouale, mixand dupa fiecare. Amestecati faina cu praful de copt si adaugati la amestecul de unt. Framantati un aluat, pe care mai apoi il impartiti in doua. Intindeti o treime din aluat si asezati in tava de copt, unsa cu putin unt. Intepati tarta cu o furculita si ungeti cu gem de prune, apoi presarati cu prune uscate taiate marunt. Deasupra faceti un grilaj din aluatul ramas. Dati tarta la cuptorul incalzit si lasati la copt pana ce devine aurie. Dupa ce scoateti de la cuptor pudrati cu zahar.

Lasă un răspuns