Tarta cu smochine


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Tarta cu smochine
Ingrediente:
1 / 2 cana ulei de masline,
1 / 2 cana lapte,
1 ou mare,
1 1 / 2 cani de faina,
3 / 4 cana de zahar,
1 / 2 lingurita praf de copt,
1 / 4 lingurita de sare,
1 pachet smochine uscate, tocate (aproximativ 1 1 / 2 cani),
1 1 / 2 lingurite coaja de lamaie rasa fin. (de la 1 lamaie).
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 178 grade Celsius.
Puneti intr o tigaie putin ulei.
Intr-un castron mediu amestecati impreuna uleiul, laptele si oul.
Intr-un castron mare, amestecati impreuna faina, zaharul, praful de copt, sarea si omogenizati, apoi adaugati amestecul din castronul mediu si amestecati in continuare cu o spatula de cauciuc pana se omogenizeaza.
Adaugati la amestec smochinele, coaja de lamaie si amestecati usor.
Imprastiati aluatul in tava pregatita. Coaceti aproximativ 35 – 40 de minute sau pana cand prinde o culoare aurie.
Se raceste in tigaie timp de 15 minute apoi se scoate si se taie usor in felii.

Lasă un răspuns