Tarte cu prune si sirop de artar


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Ingrediente:
4 prune,
8 linguri de sirop de artar,
40 g de zahar pudra,
1 albus de ou,
20 g unt topit,
½ lingurita de scortisoara,
200 g de pachete de produse de patiserie,
1 lingura fistic de nuci fistic, tocate.
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 190 °C. Se pun intr-un vas prunele, se toarna peste 4 linguri de sirop de artar si se presara cu zahar. Coaceti timp de 10-12 minute sau pana cand se inmoaie prunele.
Intre timp, se amesteca albusul de ou cu siropul de artar ramas, untul si scortisoara. Ungeti cu amestecul de artar o foaie de produs de patiserie, apoi acoperiti cu alta foaie, ungeti si a doua foaie, apoi adaugati a treia foaie. Se taie in doua cca 10 cm (4) patrate. Repetati pentru a face patru patrate in total.
Puneti fiecare patrat de patiserie intr-o forma a unui vas de copt briose, uns usor, formand cate o cupa din 4 produse de patiserie. Periati suprafata cu mai mult amestec de artar, apoi coaceti timp de 8-10 minute. Cand este gata scoateti din forma de briosa si lasati sa se raceasca. Umpleti fiecare cupa de patiserie cu prune coapte si stropiti cu lichidul din vasul de prune. Se presara cu fistic de nuci inainte de servire.

Lasă un răspuns