Terina cu spanac, branza, praz si ardei gras


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 lingura ulei de masline,
2 fire de praz, taiate in bucatele de 1 cm,
2 catei de usturoi, zdrobiti,
500 g spanac curatat,
1 cana lapte integral,
2 ardei grasi rosii potriviti, curatati de seminte, taiati in bucatele de 0.5 cm,
1 1/2 lingurita sare,
1 lingurita boia de ardei,
3/4 lingurita piper negru,
1 cana branza mozzarella partial dregresata, faramitata,
5 oua mari.
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Se unge cu putin ulei o tava de cozonac (23 x 13 cm). Se tapeteaza tava cu hartie cerata. Se unge hartia cu ulei.
2. Intr-o tigaie mare de teflon, se incinge uleiul la foc potrivit. Se adauga prazul si usturoiul. Se calesc 7 minute, pana se inmoaie. Se pun intr-un castron mare.
3. Se spala spanacul, lasand putina apa pe frunze. Se pune in aceeasi tigaie, la foc potrivit. Se acopera si se caleste timp de 2 minute. Se pune in castron.
4. Amestecul de praz si spanac se mixeaza intr-un robot de bucatarie, impreuna cu 1/4 cana de lapte, pana se obtine un amestec omogen. Se pune din nou in castron. Se adauga ardeii, sarea, boiaua de ardei, piperul negru si branza.
5. Intr-un castron mic se bat ouale si se amesteca cu 3/4 cana de lapte. Se adauga in amestecul cu spanac. Compozitia se toarna in tava de cozonac. Tava se pune intr-un vas mare pentru copt, umplut pe jumatate cu apa fierbinte.
6. Se coace timp de 1 ora. Se scoate tava din vasul cu apa. Se lasa terina la racit. Se tine la frigider pana cand se va servi.
7. Pentru a servi, se rastoarna terina pe un platou si se indeparteaza hartia.

Lasă un răspuns