Tiramisu cu biscuiti


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru 4 pahare tiramisu:
20 biscuiti (5 pentru fiecare pahar),

Ingrediente pentru siropul de cafea:
½ cana de cafea (am folosit Bru cafea la filtru),
1 lingura de zahar.

Ingrediente pentru crema:
1 cana branza mascarpone,
½ cana smantana (batuta cu ½ cana de zahar),
¼ cana de vin rosu (optional),
2 linguri de cafea (cafea concentrata),
1 lingurita de extract de vanilie.

Ingrediente pentru topping:
baton de ciocolata,
pudra de cacao neindulcita.
Mod de preparare:
Bateti branza mascarpone intr-un bol cu ajutorul unei linguri. Adaugati 2 linguri de cafea, extract de vanilie, vin rosu si smantana indulcita cu zaharul.
Tiramisu cu biscuiti 1
In smantana nu amestecati prea mult.
Tiramisu cu biscuiti 2
Scufundati fiecare biscuite in siropul de cafea preparata, pentru 1 secunda pe fiecare parte, pentru a-si pastra forma.
Tiramisu cu biscuiti 3
Asezati in pahar un biscuite, apoi un strat de crema, si tot asa pana puneti cei 5 biscuiti in fiecare pahar. Iar apoi deasupra mai puneti un strat de crema. Acoperiti cu o folie de plastic si bagati la frigider timp de 30 de minute sau o ora.
Tiramisu cu biscuiti 4
Chiar inainte de servire, folositi un curatator sa obtineti aschii de ciocolata din ciocolata. Presarati aschii de ciocolata impreuna cu pudra de cacao neindulcita deasupra fiecarul pahar. Se serveste rece.
Tiramisu cu biscuiti 5

Lasă un răspuns