Tocana de berbec


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
600 g carne slaba de berbec,
100 ml ulei,
15-20 g usturoi,
60 ml apa,
400 g ceapa,
cate 300 g ardei si rosii,
50 g pasta de rosii,
cimbru,
boia dulce,
foi de dafin,
piper macinat,
condimente pentru carne de oaie,
50-60 ml vin alb,
patrunjel, sare.
Mod de preparare:
1. Tai carnea in bucati potrivite, pe care le oparesti, le scurgi, le sarezi si condimentezi dupa gust si le inabusi in ulei si apa.
2. Cureti si speli legumele. Tai ceapa solzisori, ardeiul in rondele si usturoiul felioare. Le adaugi in vasul in care se inabusa carnea, iar dupa 10 minute, pui pasta de rosii, cubulete de rosii decojite, foi de dafin, boia dulce, piper, cimbru si sare dupa gust. Torni apa cat sa acopere ingredientele si continui fierberea la foc mic, 40 de minute.
3. Cand preparatul este aproape gata, torni vinul si lasi sa mai dea in cateva clocote. Servesti tocana presarata cu patrunjel, alaturi de cartofi natur ori mamaliguta calda.

Lasă un răspuns