Tocana de pui cu dovleac si fasole alba


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 lingura ulei de masline,
1,5 kg carne de pui, taiata bucati,
1/2 lingurita sare,
1/4 lingurita piper negru,
1 ceapa potrivita, tocata mare,
4 catei de usturoi, decojiti, si taiati in jumatati,
1 cana vin alb,
2 linguri pasta de rosii,
2 frunze de dafin,
1/2 lingurita cimbru uscat, faramitat,
450 g fasole alba boabe,
700 g dovleac de iarna, curatat, taiat bucati.
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul la 175 grade Celsius.
2. Intr-un vas termorezistent, se incinge uleiul, la foc potrivit spre puternic. Se presara 1/4 lingurita de sare si piper pe carnea de pui. Se rumeneste circa 6 minute. Se transfera pe o farfurie.
3. Se micsoreaza flacara. Se pun in vas ceapa si usturoiul. Se calesc timp de 3 minute, pana se inmoaie.
Se adauga vinul. Se freaca fundul vasului cu o spatula, pentru a se desprinde fragmentele prinse de el. Se adauga pasta de rosii, frunzele de dafin, cimbrul si restul de 1/4 lingurita de sare. Se adauga puiul. Se da in clocot. Se acopera.
4. Se coace la cuptor timp de 20 de minute.
5. Se adauga dovleacul si fasolea alba. Se acopera. Se coc 20-30 de minute, pana cand puiul si dovleacul sunt moi. Se scot frunzele de dafin.

Lasă un răspuns