Tocana irlandeza cu morcovi, cartofi, ceapa, praz, pastarnac si mazare


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • doua lingurite ulei,
  • 450 g spata de miel, dezosata, taiata in bucati de 2.5 cm,
  • 4 cartofi rosii, in coaja, taiati bucati mari,
  • 3 morcovi, curatati, taiati cubulete,
  • doua cepe, tocate mare,
  • doua fire de praz, partea alba si cea verde deschis, tocate mare,
  • un nap mare, curatat, tocat mare,
  • doua linguri faina,
  • o frunza dafin,
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat,
  • o lingurita sare,
  • 1/4 lingurita piper negru,
  • o cana mazare verde, proaspata sau congelata.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Intr-o tigaie adanca de teflon, se incinge uleiul, la foc mediu spre puternic. Se rumeneste carnea pe toate partile, in transe, circa 5 minute per transa. Carnea se transfera intr-un castron, pe masura ce se rumeneste.
Se adauga cartofii, morcovii, cepele, prazul si napul. Se prajesc 10 minute, amestecand ocazional. Se adauga faina si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga 3 cani de apa, frunza de dafin, rozmarinul, sarea si piperul. Se dau in clocot. Se reduce flacara. Se adauga carnea.
Se fierbe tocana incet, descoperita, timp de 50-60 de minute, amestecand ocazional, pana cand carnea se fragezesste. Se serveste imediat.

Lasă un răspuns