Tocana marocana de vita cu cartofi dulci, naut si fructe uscate


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 lingura ulei de masline,
450 g pulpa de vita, taiata cubulete de 2.5 cm,
1 ceapa, tocata fin,
4 catei de usturoi, tocati marunt,
1/2 lingurita ghimbir, maruntit,
1/2 lingurita scortisoara,
1/2 lingurita nucsoara, macinata,
1/2 lingurita turmeric, macinat,
1/2 lingurita sare,
1/4 lingurita piper negru,
1/2 cana caise uscate, tocate,
2 cartofi dulci, decojiti, taiati cubulete,
3 cani supa de vita, degresata,
450 g naut,
ceapa verde (frunze), taiata suvite fine,
coaja de portocala, rasa.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare de teflon se incinge uleiul, la foc mediu spre puternic. Se rumeneste in transe carnea de vita pe toate partile, cate 3-4 minute per transa. Carnea se transfera pe o farfurie. Se adauga si ceapa in tigaie. Se caleste 5 minute, pana cand se inmoaie, adaugand la nevoie o lingura de apa, ca sa nu se arda.
Se adauga usturoiul, ghimbirul, scortisoara, nucsoara, turmericul, sarea si piperul. Se rumenesc 1 minut. Se adauga caisele, stafidele, cartofii, carnea si supa de vita. Se acopera si se fierb la foc mic, timp de 1 1/2 ora.
Se pune nautul in tigaie. Se lasa pe foc pana se infierbanta nautul. Se orneaza cu ceapa verde si coaja de portocala.

Lasă un răspuns