Tocanita cu ceafa de porc


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 1 kg carne porc (ceafa),
  • 1 kg g ceapa,
  • 100 g morcov,
  • 200 g ardei kapia,
  • doi catei de usturoi,
  • 10-12 linguri suc de rosii,
  • 300-400 ml apa,
  • 140 ml vin alb,
  • doua crengute de rozmarin,
  • 3-4 fire de cimbru,
  • sare, piper,
  • 8 linguri de ulei.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Taiati carnea de porc in bucati mici si caliti in patru linguri ulei si putina apa. Dupa ce se albesc si s-au rumenit putin, le scoate-ti si le puneti intr-un vas termorezistent. Aruncati cele patru linguri de ulei in care ati calit carnea, si caliti ceapa, morcovul si gogosarul in uleiul ramas.
Dupa ce ceapa se caleste o puneti peste carne. Adaugati apa astfel incat sa acopere totul, vin, rozmarin, cimbru, usturoiul taiat 1/2 si suc de rosii.
Acoperiti vasul cu o folie de staniol si il dati in cuptorul preancalzit la 200° C. Dupa 30 minute luati folia, condimentati cu sare si piper si lasati pana scade sosul si se ingroasa.
Serviti tocanita calda cu putin patrunjel verde, proaspat tocat.

Lasă un răspuns