Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1 gaina de casa
1 ceapa
2 linguri pasta de gogosari
2-3 catei usturoi
o cana orez
1 varf cutit turmenic
1 varf cutit boia iute
sare
piper
patrunjel verde

Mod de preparare:
Gaina se spala bine si se transeaza in bucati mai mici.Ceapa se curata si se soteaza in putin ulei.
Adaugam pasta de gogosari , usturoiul presat, boia, piper , sare si jumatate din patrunjelul verde tocat( ii va da un gust mai bun carnii daca il puneti de la inceput).Punem o cana cu apa si carnea, amestecam si mai adaugam apa daca este nevoie, astfel incat toata carnea sa fie acoperita cu apa. Acoperim vasul si lasam sa fiarba bine carnea .
Intre timp facem orezul ca si aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/mancaruri-cu-legume-si-zarzavaturi/pilaf-de-orez-simplu-de-tot.html
Cand este gata tocanita se adauga si restul de patrunjel tocat si se serveste cu orezul ,montandu-se pe farfurie dupa preferinta.

sursa:sidyskitchen .blogspot .com

Lasă un răspuns