Tocanita de vita


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Ingrediente:
800 g carne de vita, taiata bucati,
2 ardei, taiati bucati,
10 fire de ceapa verde, taiata rondele,
2 morcovi, tocati grob,
4 rosii, taiate in patru, fara pielita,
1-2 frunze de dafin,
1 legatura mica de marar, tocat fin,
6-8 ciuperci, taiate in patru,
2-3 catei de usturoi, tocat fin,
1 cana vin rosu,
2 canutei apa calduta,
sare, piper,
ulei de floarea soarelui.
Mod de preparare:
Pregatiti toate ingredientele. Ceapa o caliti in ulei de floarea soarelui, pana devine transparenta, apoi adaugati bucatile de carne si le amestecati mai departe pana se rumenesc si ele putin. Stingeti cu vin. Dupa ce acesta s-a evaporat, adugati cubuletele de morcovi, ardei si rosii si le mai amesteca cateva minute pe foc domol. Adaugati frunzele de dafin si apa, le sarati si piperati putin, le amestecati si le lasati sa fiarba acoperit, pe foc domol pana scade lichidul aproape la jumatate. Verificati carnea. Daca este deja destul de moale, adaugati ciupercile si mararul, si fierbeti mai departe acoperit, pe foc iute, timp de 15-20 de minute. Cu 5 minute inainte de a opri focul, adaugati usturoiul, amestecati, degustati si condimentati daca mai este nevoie. Opriti focul, dar vasul il lasati mai departe pe ochi, acoperit, pana preparati garnitura. Aromele vor avea timp suficient sa se imbine.
Puteti servi cu orez fiert, cartofi natur, piure sau chiar si niste paste pe langa.

Lasă un răspuns