Tocanita Zurich cu Rosti


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru Rosti:
800 g cartofi mari,
sare, piper,
1 ceapa,
4 felii bacon impanat,
nucsoara proaspat rasa,
4 linguri ulei.
Ingrediente pentru tocanita:
640 g carne de vitel (ceafa sau file),
300 g ciuperci de padure (hribi) sau Champingnons,
2 linguri ulei,
2 cepe tocate,
sare, piper, 2 linguri unt,
2 cepe tocate,
200 ml vin alb,
300 ml supa de vita,
200 ml smantana,
1 lingura patrunjel tocat.
Mod de preparare:
Fierbi cartofii 20 de minute in apa cu sare. Ii scurgi, ii decojesti si ii lasi la racit 2 ore. Tai baconul cubulete. Cureti ciupercile si le tai felii. Incingi cuptorul la 85 grade Celsius. Prajesti baconul in 2 linguri ulei, pui ceapa tocata si o calesti pana devine translucida. Scoti amestecul din tigaie si-l lasi la scurs intr-o strecuratoare. Razi cartofii si ii adaugi peste amestecul din strecuratoare. Presari sare, piper si un praf de nucsoara. Incingi o lingura de ulei intr-o tigaie de teflon si adaugi 1/2 din compozitia de cartofi. Presezi cu spatula pentru a forma un fel de clatita (Rosti).
O lasi sa alunece pe capatul tigaii si o torni la loc pe partea cealalta.
Pui o lingura de ulei si o rumenesti la foc mijlociu. Coci identic si a doua clatita. Tai carnea in fasii late de 1/2 cm. Le prajesti in 2 linguri ulei. Sarezi, piperezi, le scoti din tigaie si le pastrezi la cald ca si pe Rosti. Pui untul in tigaie si-l topesti pana face spuma, adaugi ceapa si o calesti pana devine translucida. Pui feliile de ciuperci si le calesti. Torni vinul peste ciuperci si-l dai in fiert, amestecand. Lasi sa fiarba pana scade la jumatate.
Torni supa si lasi sa scada la jumatate. Pui smantana si lasi sa fiarba. Daca se taie, o strecori, o bati cu telul si o reasezi in tigaie impreuna cu ciupercile. Pui feliile de carne in sos cu sosul pe care l-au lasat ele si incalzesti putin. Sarezi si piperezi. Tai clatitele de cartofi in 8 parti ca pentru tort. Le servesti alaturi de tocanita de ciuperci.

Lasă un răspuns