Tochitura


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1,2 kg carne de porc fara os (sau combinata cu carne de pui)
300 ge carnaţi afumati,
6 catei de usturoi,
2 cani de vin alb sec,
4 linguri de untură de porc,
2 linguri rase boia de ardei dulce,
3 foi de dafin,
o lingura cimbru,
sare
piper negru macinat.
Mod preparare:
Taiati carnea si carnatii in cuburi potrivit de mari. Curatati si tocati usturoiul din cutit. Topiti untura intr-o cratita sau tigaie adanca groasa in tabla. Adaugati si rumeniti carnea. Dupa ce s-a rumenit carnea adaugati carnatii si mai prajiti totul inca 3 minute. Adaugati si sotati totul cu usturoi 1-2 minute. Adaugati 2 cani de vin alb sec, una de apa si foile de dafin. Acoperiti si fierbeti la foc potrivit timp de 50 de minute. Adaugati sare, piper, boia de ardei si cimbru. Completati cu apa daca e cazul. Mai fierbeti inabusit 10 minute.
Serviti tochitura cu mamaliga si 4 oua ochiuri.

Tochitura se serveste cu sosul din tigaie, mamaliga, branza si ochiuri, alaturi de muraturi.

Lasă un răspuns