Ton la gratar cu porumb, rosii si zucchini


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
600 g ton, taiat felii (2,5 cm grosime),
1/2 lingurita sare,
1/4 lingurita piper negru,
1/4 cana gem de caise,
1 lingura mustar de Dijon,
1 stiulete de porumb, taiat in 8 bucati egale,
2 rosii, fara miez, taiate in 8 felii egale,
2 zucchini potriviti, taiat in felii groase de 0.5 cm,
2 catei de usturoi, tocati marunt,
2 ardei serrano, fara seminte, tocati fin.
Mod de preparare:
Se incinge gratarul sau rotisorul, la foc potrivit spre puternic.
Se sareaza si se pipereaza feliile de ton cu 1/4 lingurita de sare si 1 varf lingurita de piper. Intr-o cana, se amesteca gemul cu mustrul. Feliile de ton se ung cu jumatate din cantitatea de amestec.
In centrul fiecareia din cele patru folii de aluminiu (patrate, 30 x 30 cm) se pun porumb, rosii si zucchini, in cantitati egale. Se presara usturoi, restul de 1/4 lingurita de sare si 1 varf lingurita de piper, ardei serrano si ulei. Se impacheteaza bine foliile.
Se rumenesc tonul si pachetele cu legume pe gratar sau la rotisor, la 10 cm distanta de sursa de caldura. Se intoarce tonul. Se ung feliile cu restul amestecului cu mustar. Se rumenesc 4-6 minute, pana cand tonul devine opac in centru si incepe sa se faramiteze daca este intepat cu furculita. Pachetele cu legume se desfac cu grija si se servesc alaturi de ton.

Lasă un răspuns