Tort alsacian


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
500 g făină
100 g zahăr
100 g unt moale
40 g de zahăr vanilie
1 / 2 lingurita sare
100 g stafide
2 linguri rom
200 ml lapte cald
2 oua, uşor sparte
42 g drojdie proaspătă
50 g migdale
zahăr pudră pentru stropire
unt

Preparare:
Se dizolvă în jumătate din lapte 1 lingura de zahăr şi drojdie.
Se adauga 1 lingura făină, se amestecă şi se lasă într-un loc cald sa creasca 10 minute.
Stafidele le inmuiem in alcool.
Se adauga faina intr-un castron şi sare, se adaugă, zahar, ouă, unt.
Adaugam drojdie peste aluat, apoi stafidele.
Punem unt peste blatul de tort cu un diametru de 22 cm, se presara si migdale.
Se toarnă aluatul în ea, nivelat, şi se lasă într-un loc cald să crească aproximativ o oră.
Tortul se coace in 40-50 de minute în cuptorul preîncălzit la 160 de grade.
Verificaţi disponibilitatea cu un băţ de lemn.
Dacă este necesar, se acopera cu folie sau hârtie de copt pentru a preveni arderea.
Lăsaţi tortul 10 minute în cuptorul fierbinte, apoi 5 minute în formă.
Scoateti tortul din forma, lasati-l pe un raft sa se raceasca, apoi presarati-l cu zahar pudra.

Lasă un răspuns