Tort ,,Brumi”


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
4 oua,
5 linguri de zahar,
5 linguri de faina,
5 linguri de ulei,
2 linguri cacao instant.
Ingrediente pentru crema:
2 plicuri budinca de vanilie,
1 L lapte,
4-5 linguri cacao instant,
2 pahare frisca,
50 g ciocolata menaj,
portocala confiata sau esenta de portocale.
Blatul il prepari asa:
Din ingredientele pentru blat faci un pandispan. Albusurile le bati spuma cu telul, cu putina sare, apoi cu zaharul pana devine spuma tare. Freci galbenusurile cu ulei (turnand cate o lingura). Peste galbenusuri, adaugi spuma de albusuri, faina cernuta, cacao instant, putina esenta de vanilie si amesteci usor. Aceasta compozitie o pui intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si o dai la cuptor pentru 30-40 de minute la foc potrivit.
Crema o prepari asa:
Pregatesti budinca dupa instructiunile de pe plic. Dupa ce s-a racit, o amesteci cu frisca, cacao instant, ciocolata topita, portocala cnfiata taiata bucatele sau esenta de portocala. Crema o pui la frigider pentru 1-2 ore. Tai blatul in trei parti pe orizontala, il inmoi usor cu un sirop preparat din 1/2 pahar zahar si 1 pahar de apa, pe care il fierbi timp de 10 minute.
Adaugi crema intre straturi. Acoperi tortul cu crema si decorezi cu frisca si ciocolata rasa.

Lasă un răspuns