Tort coronita cu capsuni


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Blat:
200 gr unt
4 oua
300 gr faina
1 praf de copt
200 gr zahar
125 ml vin rosu
Crema:
350 ml lapte
1 budinca de vanilie cu bucatele de capsuni
2 linguri de zahar
150 ml frisca lichida
Decor:
capsuni

Se freaca ouale cu untul moale, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga vinul, apoi faina si se mixeaza bine. Se toarna compozitia in forma unsa si tapetata cu faina si se coace aproximativ o ora la 180C.
Intre timp se prepara budinca si se lasa la racit. Frisca lichida se mixeaza pana se intareste bine, iar apoi se incorporeaza in budinca.
Dupa ce blatul este copt se lasa sa se raceasca si se taie apoi in 3. Se umplu foile de blat cu crema de budinca, se unge apoi si deasupra si se orneaza cu capsuni.

Lasă un răspuns