Tort cu boabe de cafea


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
3 oua,
6 linguri de zahar,
5 linguri de faina,
2 linguri de cacao,
1 plic zahar vanilat,
1 plic praf de copt.
Ingrediente pentru crema:
5 oua,
500 ml frisca nebatuta,
10 linguri zahar,
250 ml cafea,
100 g ciocolata cu lapte,
1 plic zahar vanilat,
3 plicuri de gelatina,
1 esenta de vanilie,
feliute de portocale si boabe de cafea pentru ornat.
Mod de preparare blat:
Bati albusurile spuma. Galbenusurile le amesteci bine cu zaharul si cu zaharul vanilat. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si cacao. Aceasta compozitie o torni peste albusurile batute spuma. Tapetezi o forma detasabila de tort cu hartie de copt, torni compozitia in ea si o pui la cuptorul preincalzit timp de jumatate de ora. Dupa ce s-a racit, scoti blatul din forma si tai din el 2 cm circular, de jur-imprejur. Pui din nou blatul in forma si il insiropezi cu 100 ml de cafea.
Mod de preparare crema:
Bati ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Ciocolata o topesti intr-un vas, pe care il pui intr-un alt vas cu apa clocotita. Adaugi ciocolata topita peste compozitia din oua. Gelatina si cafeaua o adaugi peste compozitia pregatita anterior. Aceasta crema o torni peste blat si nivelezi frumos deasupra. Decorezi cu feliute de portocale si boabe de cafea. Dai tortul la rece si, inainte de a-l taia, scoti inelul.

Lasă un răspuns