Tort cu branza dulce si capsuni


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
3 oua,
80 g zahar,
80 g faina,
1 lingura amidon.
Ingrediente pentru crema si ornat:
2 plicuri gelatina,
400 g capsuni,
500 g branza dulce,
250 g iaurt,
80 g zahar,
2 plicuri zahar vanilat,
500 ml frisca.
Mod de preparare:
Incingi cuptorul la 200 grade Celsius. Bati galbenusurile cu zahar, inglobezi galbenusurile batute separat, urmate de faina amestecata cu amidonul. Pui compozitia intr-o forma de tort (26 cm) cu fundul tapetat cu hartie de copt si coci timp de 15 minute. Scoti blatul din cuptor, il desprinzi din forma si il lasi la racit. Inmoi gelatina in apa rece si o lasi sa se dizolve. Tai cuburi 150 g capsuni, iar 150 g le pasezi. Amesteci intr-un bol mai mare branza de vaci , iaurtul, zaharul tos si zaharul vanilat. Bati frisca. Pastrezi 6 linguri de frisca pentru ornat tortul. Gelatina dizolvata o tii cateva minute in bain-marie, iar crema de branza, o amesteci cu gelatina racita. Imparti in mod egal crema de branza, in cele doua boluri. In primul bol pui piureul si cuburile de capsuni si 1/2 din cantitatea de frisca. In al doilea bol, inglobezi restul de frisca. Asezi inelul formei de jur-imprejurul blatului. Pui mai intai uniform crema de capsuni si apoi adaugi stratul de crema alba. Dai tortul la frigider 4 ore. Apoi desfaci inelul si ungi marginea tortului (cu frisca pusa deoparte).Decorezi cu capsuni.

Lasă un răspuns