Tort cu capsuni


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
6 oua,
6 linguri zahar,
5 linguri faina,
zeama de la 1/2 lamaie,
1 pliculet zahar vanilat,
coaja de lamaie,
sirop din apa cu zahar.
Ingrediente pentru umplutura:
750 g frisca,
1 plic intaritor de frisca,
5 linguri zahar,
1 pliculet zahar vanilat,
1 kg capsuni.
Ingrediente pentru decor:
50 g ciocolata de menaj,
putina frisca (de la umplutura),
capsuni.
Mod de preparare:
Separi albusurile de galbenusuri, bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si zaharul vanilat, zeama de lamaie si omogenizezizi pana se intaresc. Incorporezi galbenusurile si apoi faina, amestecand de jos in sus. Tapetezi o tava de tort cu hartie de copt unsa cu unt si torni compozitia. Nivelezi si introduci compozitia in cuptorul incalzit, apoi o coci la foc potrivit. Dupa ce s-a copt, tai blatul in doua. Pui o foaie pe un platou si o insiropezi cu sirop facut din apa cu zahar. Pui deasupra un strat gros de frisca batuta cu intaritor de frisca, conform indicatiilor de pe ambalaj.
Pui un rand de capsuni spalate si taiate in doua, apoi din nou frisca si peste a doua foaie insiropata.
Imbraci tortul cu frisca, razi ciocolata si decorezi cu capsuni.

Lasă un răspuns