Tort cu crema de branza de vaci


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 pachete de piscoturi,
1 kg branza de vaci cremoasa,
2-3 linguri de smantana,
300 g zahar,
esenta de coniac (dupa gust),
1 plic zahar vanilat,
200 g stafide,
300 g capsuni (sau alte fructe de sezon),
2 cani de cafea pregatita mai slaba,
4 ciocolate cu lapte a cate 100 g fiecare.
Mod de preparare:
Pentru crema de branza, iei un bol, nu prea mare, pui branza, smantana, zaharul, esenta, zaharul vanilat si le amesteci cu mixerul pana se face o crema nu prea moale. Pui stafidele la inmuiat in apa amestecata cu rom. Apoi, cureti capsunile de frunzulite si de codite si le tai feliute (pastrezi cateva feliute pentru decor). Faci cafeaua, apoi inmoi piscoturile, le asezi pe un platou cu dimensiunile de 20-40 cm. Torni jumatate din compozitia de branza, apoi presari jumatate din stafide (le storci de zeama), capsunile taiate feliute si 2 ciocolate topite la bain-marie (sau in cuptorul cu microunde). Repeti operatiunea, iar ca decor torni cele 2 ciocolate topite, cu lingurit (tip cerculete) si asezi feliile de capsuni in forma de floare. Pui platoul la frigider pentru 3-4 ore. Poti consuma tortul rece sau la temperatura camerei.

Lasă un răspuns