Tort cu crema de castane


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
4 oua,
cate 4 linguri zahar, faina, cacao si ulei,
1/2 plic praf de copt,
150 ml zeama de compot,
cate 1 lingura unt si faina pentru forma.
Pentru crema:
1 plic crema pentru prajituri cu gust de ciocolata,
200 ml lapte,
200 g castane.
Pentru glazura:
200 g ciocolata neagra.
Mod de preparare:
Pentru blat, bati albusurile spuma tare cu zaharul. Incorporezi treptat galbenusurile, uleiul si faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua. Ungi o forma si o tapetezi cu faina. Torni compozitia si coci blatul 40 de minute, in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu. Mixezi praful din plic cu laptele rece, conform instructiunilor de pe plic. Crestezi castanele si le fierbi 10 minute. Le scurgi, le cureti calde si le maruntesti in blender. Pastrezi o lingura de castane pentru decor, iar restul le incorporezi in crema.
Tai blatul in doua foi, pe care le insiropezi cu zeama de compot. Umpli tortul cu crema si intinzi deasupra glazura de ciocolata calduta, topita la bain-marie. Presari castanele maruntite. Introduci tortul in frigider cel putin 1 ora.

Lasă un răspuns