Tort cu crema de lamaie


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
8 oua,
8 linguri faina,
8 linguri zahar,
2 plicuri zahar vanilat,
1 plic praf de copt,
1 esenta de lamaie.
Ingrediente pentru crema:
2 oua,
300 ml lapte,
2 linguri pline de faina,
1 margarina (250 g),
1 esenta de lamaie.
Ingrediente pentru sirop:
4 linguri zahar,
200 ml apa.
Ingrediente pentru decor:
500 ml frisca lichida,
margarete si bombonele decorative.
Mod de preparare blat:
Separi albusurile de galbenusuri. Bati spuma tare albusurile cu un praf de sare sare, apoi adaugi galbenusurile frecate spuma cu zaharul si cu zaharul vanilat, praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie si, la urma, faina in ploaie. Amesteci cu lingura de lemn, ca sa nu se lase albusurile. Coci blatul la foc potrivit 35-40 minute intr-o forma dreptunghiulara unsa cu ulei si tapetata cu hartie.
Mod de preparare crema:
Amesteci bine ouale cu zaharul, faina si laptele (cu telul), pana devine pasta si o pui la foc mic pana se ingroasa. Lasi crema putin la racit, adaugi esenta de lamaie, iar cand e racita toata compozitia, adaugi margarina. Frisca o bati spuma tare cu mixerul.
Blatul copt si racit il tai in trei parti, pe care leinsiropezi cu sirop (zaharul il caramelizezi apoi adaugi apa si lasi pe foc pana se topeste zaharul si mai apoi dai la racit). Fiecare foaie insiropata o ungi cu crema, apoi cu un strat de frisca, iar la final, ornezi tortul dupa preferinta.

Lasă un răspuns