Tort cu crema de trandafiri


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Timp de preparare:
3 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
Blat 1:
4 oua
8 linguri zahar
8 linguri nuca macinata
4 linguri faina
2 linguri ness
jumatate pliculet praf de copt nestins
esenta rom,sare

Blat 2:
4 oua
8 linguri zahar
8 linguri nuca macinata
4 linguri faina
jumatate pliculet praf de copt nestins
esenta vanilie,sare

Crema de ciocolata:
1 cana lapte(250ml)
4 linguri amidon alimentar
4 linguri zahar
1 pachet unt
100 g ciocolata amaruie(sau menaj)

Crema de trandafiri:
1 borcan dulceata de trandafiri(400g)
1 pachet de unt
4 linguri amidon alimentar
1 cana lapte(250ml)
1 pliculet gelatina

Mod de preparare:
Blat 1:
Se bat albusurile spuma cu putina sare si cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,nessul,esenta de rom si praful de copt.Se tapeteaza o tava cu unt sau hartie de copt,si se da la cuptor pentru 25-30 min.Compozitia este pentru tava de 20x30cm.
Cat se coace primul blat se trece la prepararea celui de-al doilea,care are aceleasi instructiuni,doar ca nu se mai pune ness si se adauga alta esenta,de vanilie.

Crema de ciocolata:
150ml lapte se pune la fiert cu zaharul,se adauga amidonul dizolvat in 50 ml lapte si se amesteca pe baie de aburi pana devine o crema groasa.Se pune ciocolata la topit cu 50 ml lapte si se amesteca la mixer cu crema de amidon si untul moale.

Crema de trandafiri:
Se pune la fiert laptele(200ml),se adauga amidonul dizolvat in 50 ml lapte si se tine pe baie de aburi pana devine o crema groasa.Se lasa la racorit,se incorporeaza dulceata de trandafiri,untul moale,si se mixeaza pana devine o crema omogena.Se adauga gelatina preparata dupa instructiuni. Aceasta crema trebuie preparata ultima,dupa coacerea si racirea blaturilor.
Deci: In tava in care s-au copt blaturile se tapeteaza cu folie,se tapeteaza forma cu crema de ciocolata si pe marginile inalte ale tavii,se pune primul blat(care doriti),se insiropeaza direct in tava,se adauga crema de trandafiri,al doilea blat,pe care il insiropam la fel in tava,intoarcem marginile foliei,punem o greutate sa se preseze un pic(eu am un fund de lemn un pic mai mic decat tava),si se lasa la rece cateva ore.Eu l-am lasat pana a doua zi.
Cand il rasturnam in tava,va fi aproape gata ornat.Am zdrobit cateva alune si l-am balotat pe margine, cu ciocolata alba de-asupra si un trandafir facut dintr-o bomboana sugus.Cu furculita am facut cateva forme.

Lasă un răspuns