Tort cu dovlecei si usturoi


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
300 g foitaj,
1 fir de praz,
200 g bacon,
1 lingura ulei,
1 dovlecel potrivit,
1/2 lingurita condimente uscate,
200 ml smantana,
3 oua,
100 g cascaval,
1 crenguta cimbru,
4 catei de usturoi,
sare si piper.
Mod de preparare:
Lasi aluatul de foitaj sa se dezghete in frigider. Presari pe o planseta faina si intinzi foaia sa aiba grosimea de 3 mm. Asezi foaia intr-o forma de tarta, imbracand si peretii. Surplusul il tai. Intepi aluatul de pe fundul formei cu furculita. Coci foaia timp de 10 minute. Dovlecelul il tai bucati sau rondele, prazul rondele, iar baconul fasii.
Pastrezi 2 felii subtiri pentru decor. Incingi uleiul intr-o tigaie si prajesti usor fasiile de bacon. Adaugi dovleceii, prazul, condimentele uscate, sare, piper dupa dupa gust si le lasi timp de 2 minute. Bati bine smantana cu ouale, adaugi 3 catei de usturoi pisat, cascavalul ras, frunzele de cimbru si le amesteci. Scoti forma din cuptor, pui legumele calite si torni amestecul cu smantana.
Introduci forma in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute. Decorezi tarta cu felii de usturoi si bacon.

Lasă un răspuns