Tort cu kiwi si capsuni


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
8 oua,
8 linguri de zahar,
8 linguri de faina,
un praf de sare,
esenta la alegere.
Ingrediente pentru sirop:
150 g zahar,
esenta la alegere.
Ingrediente pentru crema de capsuni:
250 ml smantana,
4 linguri de zahar pudra,
1/2 kg capsuni coapte,
un plic de gelatina.
Ingrediente pentru crema de kiwi:
250 ml smantana,
5-6 linguri de zahar,
500 g fructe bine coapte de kiwi,
un plic de gelatina.
Ingrediente pentru decor:
6-7 linguri gem de capsuni,
jumatati de capsuni,
felii subtiri de kiwi,
optional frisca.
Mod de preparare:
Pentru blat, mixezi albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Adaugi si esenta, galbenusurile zdrobite si, la urma, faina. Coci blatul intr-o forma cu inel detasabil, cu diametrul de 27 cm, in care pui hartie de copt, circa 30 minute la foc potrivit. Scoti blatul din forma, il lasi sa se raceasca, apoi il tai pe orizontala, in 3 discuri egale ca grosime. Prepari siropul, dand in cateva clocote apa cu zaharul, apoi, la sfarsit, adaugi esenta. Lasi siropul sa se raceasca.
Prepari crema de capsuni mixand smantana cu zaharul pudra, cu gelatina hidratata in apa rece si topita la bain-marie. Capsunile, curatate si spalate, scurse bine de apa, le mixezi in blender apoi, piureul obtinut il torni in smantana indulcita. La fel procedezi si cu crema de kiwi.
Montezi tortul in forma in care a fost copt. Intai asezi primul disc din blat, usor insiropat, apoi torni crema de capsuni. Montezi cel de-al doilea disc de blat, il insiropezi usor, iar deasupra torni crema de kiwi. Acoperi cu ultimul disc, il ungi cu un strat de gem de capsuni si decorezi cu felii de kiwi si jumatati de capsuni. Dai tortul la rece cel putin de 3 ore, de preferat se laa de seara pana a doua zi.
Desfaci forma, treci tortul pe platou si, optional, il decorezi cu frisca.

Lasă un răspuns