Tort cu mere caramelizate


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingredietne pentru blat:
6 oua,
6 linguri de faina,
6 linguri de zahar.
Iti mai trebuie:
1 cana zahar,
1 kg mere zemoase,
1 plic zahar vanilat,
2 linguri zahar,
1 plic crema de vanilie pentru prajituri,
frisca pentru ornat.
Mod de preparare:
Bati albusurile spuma, adaugi zaharul cate putin, galbenusurile pe rand si, la urma, pui faina amestecand usor. Lasi compozitia de blat deoparte. Caramelizezi 1 cana de zahar intr-o cratita cu diametrul de 25-27 cm. Pui merele curatate si taiate in patru peste caramel si presari zaharul peste ele. Dai cratita la cuptorul preincalzit, pentru 10-15 minute. Dupa ce s-a racit, rastorni pe o tava si adaugi crema de vanilie preparata conform instructiunilor de pe plic si ornezi cu frisca.

Lasă un răspuns