Tort cu piersici si migdale


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
200 g migdale prajite,
100 g zahar,
70 g faina,
30 g unt,
5 oua,
2 linguri praf de copt.
Ingrediente pentru crema:
2 cutii compot piersici,
350 g frisca,
300 g gem de caise,
125 g zahar,
100 ml suc din compot,
125 g iaurt,
zeama de la 1 lamaie,
1 1/2 plic gelatina.
Mod preparare blat:
Bati galbenusurile cu zaharul, amesteci cu untul topit si racit, migdalele maruntite, faina, praful de copt si albusurile batute spuma. Intr-o forma cu diametrul de 24 cm, unsa cu unt, pui la copt blatul de tort pentru 40 de minute, il rastorni si-l lasi sa se raceasca.
Mod preparare crema:
Scurgi zeama de la compotul de piersici si tai fructele cuburi. Iaurtul il amesteci cu zaharul, sucul de la o lamaie, gelatina topita in 100 ml zeama de compot (amesteci gelatina cu compotul si o incalzesti pe foc pentru a se topi). Adaugi bucatile de piersici si amesteci, apoi pui si frisca.
Tai blatul in 2 foi, iar in acelasi vas in care ai copt blatul, asezi o folie transparenta, o umezesti si pui primul disc de blat. Pe urma rastorni crema, pui deasupra al doilea disc de blat, presezi si acoperi cu folia de plastic ramasa in afara vasului. Presezi bine si dai la frigider pentru 2-3 ore. Dupa ce scoti totul de la frigider, il rastorni pe un platou, il ungi cu gemul de caise si ornezi cu felii de piersici din a doua cutie de compot. Lasi tortul la frigider pana la servire.

Lasă un răspuns